SCROLL-here

Higher Secondary Physics Teacher's Association is conducting Online Test series for FIRST YEAR physics students from 25-4-2020

Motion in a Plane by Deeparani



Glad to See you again  Let's learn  more...


Dear StudentRead question and answers


Deepa Rani V Mani
VCSHSS,
Puthenvelikara




Q1. Identify the vector quantity.

Answer: Force

Q2. Two vectors 3 units and 5 units are acting at 60 degree
       to each other . what is the magnitude of the resultant?

Answer:  7units.

Hint:  









Q3. The path of a projectile is .......

Answer:  Parabolic


Q4. Velocity of a projectile is 10m/s. At what angle to the horizontal
  should it be projected so that it covers maximum horizontal range.

Answer:  45 degree

Q5. Which of the following is NOT an example for projectile motion?

Answer:  A.Rocket in flight which is straight line

Q6. Name the physical quantity that does not change in projectile motion.

Answer:  Horizontal Component of velocity.

Hint: 
Horizontal Component of velocity u is u Cos(
θ)

Q7. The magnitude of the vector 3i+4j is .....

Answer: 5

Hint: 










Q8. Angular velocity of second hand of a clock is...

Answer:  2 π /60

Hint:  ω= 2 π / T

Q9. During uniform circular motion , name the quantity that changes

Answer: Velocity

Q10. If vector A is perpendicular to vector B,what is the value of A . B ?

Answer:  AB Cos(90)

Hint: A . B =  AB Cos(θ)




No comments:

Post a Comment